У Гонконгу протестувальникам заборонили носити медичні маски

У Гонконгу протестувальникам заборонили носити медичні маски

Укрінформ
Влада Гонконгу заборонила носити медичні маски на акціях протесту, які тривають з червня.

Про це повідомляє NHK.

«Глава адміністрації Гонконгу Керрі Лам заявила, що бере на себе надзвичайні повноваження, які дозволяють їй ввести заборону на носіння медичних масок на протестних акціях. Лам зробила заяву в п'ятницю після проведення зустрічі з членами адміністрації та радниками», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що заборона набуває чинності опівночі. Порушників чекає покарання аж до тюремного ув'язнення терміном один рік.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 1 жовтня поліція Гонконгу під час жорстких сутичок із демонстрантами застрелила протестувальника.

Правоохоронці підтвердили, що 18-річний юнак дістав вогнепальне поранення в ході акції протесту. У поліції заявили, що намагаються з'ясувати подробиці інциденту.

Читайте також: У Гонконзі демонстрантів зупиняли гумовими кулями і водяною гарматою

Масові акції протесту в Гонконгу тривають з червня. 4 вересня голова місцевої адміністрації Керрі Лам погодилася виконати одну з вимог демонстрантів і повністю відкликати законопроєкт про екстрадицію, який дозволяє видавати правопорушників до материкового Китаю.

Попри це багато прихильників опозиції висловлюють готовність продовжувати акції. Протести посилюються у вихідні та святкові дні й періодично супроводжуються заворушеннями, блокуванням вулиць і актами вандалізму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-