Волкер дав свідчення у справі щодо імпічменту Трампа

Волкер дав свідчення у справі щодо імпічменту Трампа

Укрінформ
Колишній спеціальний посланник США на переговорах з питань України Курт Волкер дав свідчення у Конгресі США у справі про імпічмент президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела, знайомими з його свідченнями.

"Колишній спеціальний посланник США в Україні розповів слідчим палати, що в ході розмови, що відбулася після телефонної бесіди між президентами Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, він закликав керівництво України не втручатися в політику США", - йдеться в повідомленні.

За словами Волкера, в українського уряду було багато питань про те, чому Трамп заблокував виділення військової допомоги Україні.

Крім того, Волкер підтвердив, що український уряд стурбований і не розуміє причину того, чому зустріч із Трампом була відтермінована.

Волкер також зазначив, що радив адвокату Трампа Рудольфу Джуліані не довіряти колишньому генпрокурору Юрію Луценку як джерелу інформації у справі Байдена.

Волкер став другим чиновником адміністрації Трампа, який дав офіційні свідчення в контексті розслідування про імпічмент президента США, ініційований демократами в нижній палаті Конгресу США. Першим доповідачем з цього процесу став в. о. директора Національної розвідки США Джозеф Магуайр, який давав свідчення в Палаті представників минулого тижня.

У Конгресі також планують заслухати в найближчі дні генерального інспектора Розвідувального співтовариства США Майкла Аткінсона і Марі Йованович, експосла США в Україні.

Читайте також: Трамп - про своє "прохання" щодо Байдена: Маю право розслідувати корупцію

Як повідомляв Укрінформ, Волкер подав у відставку після оприлюднення розсекреченої скарги співробітника американської розвідки. У документі, зокрема, стверджується, що Дональд Трамп у спілкуванні з Президентом України Володимиром Зеленським намагався тиснути на нього в питанні про початок в Україні кримінального розслідування проти сім'ї Джо Байдена, головного конкурента Трампа на виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-