Трампа розлютило запитання журналіста про Україну

Трампа розлютило запитання журналіста про Україну

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп різко відреагував на запитання журналіста агентства Reuters, який запитав його про телефонну розмову з українським лідером Володимиром Зеленським.

Інцидент стався на спільній прес-конференції Трампа з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо, повідомляє News18.

Як зазначається, Трамп підвищив голос на репортера Reuters Джеффа Мейсона, який запитав, що американський лідер хотів, щоб Зеленський зробив, коли Трамп порушив питання ділових зв'язків з Україною Гантера Байдена, сина кандидата в президенти від Демократичної партії Джо Байдена.

"Це цілковитий обман, і ви знаєте, хто грає в обман? Такі люди, як ви й інші fake news, які є у нас в цій країні", - заявив Трамп.

Читайте також: Джуліані зустрічався з Манафортом: підозрює "втручання України" у вибори в США - ЗМІ

За словами Трампа, Європі "хотілося б мати величезну, широку і красиву стіну між собою і Росією", маючи на увазі Україну. Тому він наголосив, щоб країни допомагали Україні більше, ніж зараз.

Як повідомлялося, минулого місяця в США стало відомо про скаргу викривача з-поміж співробітників американської розвідки, яка вказувала на можливий тиск із боку Дональда Трампа на українське керівництво з метою порушення кримінального розслідування в Україні проти родини Джо Байдена. Скарга була складена після телефонної розмови президентів Трампа й Зеленського від 25 липня. Це викликало потужний резонанс, після чого демократи започаткували формальну процедуру імпічменту президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-