У Парижі звільнили президента мистецької асоціації, який у Facebook побажав смерті Ґреті Тунберґ

У Парижі звільнили президента мистецької асоціації, який у Facebook побажав смерті Ґреті Тунберґ

Укрінформ
Директорка музею «Палац Токіо» Емма Лавінь звільнила Бернара Шенбо після його коментарів у Facebook на адресу 16-річної екоактивістки Ґрети Тунберґ. 

Про це повідомляє Detector.media з посиланням на ArtForum.

«Я не глухий і не ідіот, я чую, що всі десятиліттями кричать. Але форма цього нового виступу додає ненависті в нашому і до того збудженому суспільстві. Її треба застрелити… Сподіваюсь якийсь дивак її застрелить», — так Бернар Шенбо прокоментував пост зі статтею про Тунберґ, але потім видалив свої слова. Скриншоти зберіг та виклав користувач David Dba.

Le Parisien повідомляє, що сам Бернар Шенбо вибачився за свої дописи, назвавши їх «абсолютно невідповідними». Він написав, що не бажав смерті Ґреті Тунберґ, заявивши: його слова у «цій фейсбук-грі повністю розійшлися з його думками і реальними намірами».

Читайте також: Екоактівістка Тунберг отримала альтернативну Нобелівську премію і 1 мільйон крон

Нагадаємо, 16-річна екоактивістка виступила на саміті ООН з емоційною промовою, у якій заявила - пусті балачки світових лідерів і небажання вдаватися до справжніх дій для негайної боротьби з кліматичною кризою крадуть майбутнє наступних поколінь та ставлять під загрозу всю планету.

Як повідомляв Укрінформ, канцлер Ангела Меркель у цілому схвалює рух захисників клімату, ініціатором якого є шведська школярка Грета Тунберг, але не в усьому погоджується з нею. Вона згадала «збуджену промову» дівчини, під час якої сама сиділа в залі. Але, з точки зору Меркель, у цій промові не знайшло достатньо відображення те, як технології та інновації, особливо в енергетиці, а також в секторі енергоощадження, відкривають нові можливості для досягнення поставлених цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-