У Конгресі хочуть отримати доступ до дзвінків Трампа Путіну

У Конгресі хочуть отримати доступ до дзвінків Трампа Путіну

Укрінформ
У Конгресі США мають намір отримати доступ до телефонних розмов Дональда Трампа з лідерами інших країн, у тому числі Володимиром Путіним.

Про це заявив голова комітету Палати представників з розвідки Адам Шифф, передає Радіо Свобода.

«Важливо дізнатися, чи не підривав президент у розмовах з іншими світовими лідерами, зокрема з Путіним, нашу безпеку - аби, на його думку дістати користь для своєї кампанії (на виборах у 2020 році - ред.)», - поділився думкою Шифф.

Читайте також: Розмова Трампа й Зеленського: CNN нарахував два десятки фігурантів скандалу з обох сторін

Очолюваний ним комітет розглядає скаргу агента ЦРУ, в якій вказується, що під час телефонної розмови в липні Дональд Трамп попросив Президента України Володимира Зеленського почати розслідування стосовно колишнього віцепрезидента Джо Байдена - головного суперника на президентських перегонах 2020 року - і його сина, Гантера.

У скарзі також стверджувалося, що чиновники Білого дому розмістили записи дзвінка Зеленському (та інших, можливо, «проблемних» розмов Трампа) на секретний комп'ютерний сервер, який відає питаннями національної безпеки. Як зазначив Шифф, Конгрес має рішучий намір з'ясувати, чи справді є такий сервер.

Читайте також: Колишні співробітники спецслужб США вимагають притягнути Трампа до відповідальності

Як повідомлялося, у США протягом останнього тижня суттєво загострилася політична ситуація через оприлюднення деталей телефонної розмови, що відбулася 25 липня між Володимиром Зеленським і Дональдом Трампом.

Фото: Drew Angerer/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-