Джуліані відмовився свідчити у Конгресі без консультацій з Трампом

Джуліані відмовився свідчити у Конгресі без консультацій з Трампом

Укрінформ
Особистий адвокат президента США Рудольф Джуліані відмовився надавати свідчення в рамках розпочатої процедури імпічменту без згоди свого клієнта — Дональда Трампа.

Про це повідомляє CNN.

"У п’ятницю Руді Джуліані заявив, що не даватиме свідчень в рамках процедури імпічменту у Палаті представників без консультацій зі своїм клієнтом президентом Дональдом Трампом", - йдеться у повідомленні. Джуліані додав, що поки не обговорював з президентом Трампом можливість надання свідчень в рамках розпочатої процедури імпічменту. "Зрештою, якби я хотів сказати "так", а він (президент Трамп - ред.) "ні", я не зможу давати свідчення", - зазначив адвокат.

Читайте також: Трамп виклав відеоролик проти Байдена на тему скандалу з Україною

Як відомо, минулого тижня ЗМІ повідомили про скарги інформатора — одного з співробітників розвідки, які обробляють іноземні комунікації Білого дому. Він, зокрема, доповів своєму керівництву, що 25 липня під час розмови Трампа з "іноземним лідером" (якого потім встановили Володимира Зеленського) президент США нібито зробив неприпустиму «пропозицію». Американські ЗМІ стверджували, що Трамп, зокрема, вимагав від Зеленського розслідувати справу щодо компанії Burisma, у наглядовій раді якої працював Гантер Байден — син колишнього віцепрезидент США Джо Байдена, який планує балотуватися на майбутніх президентських виборах.

Також у скарзі співробітника розвідки йшлося про те, що адвокат президента США Рудольф Джуліані після телефонної розмови Трампа з Зеленським спілкувався у приватному порядку з керівником Офісу Президента Андрієм Богданом, радником Зеленського Андрієм Єрмаком та головою СБУ Іваном Бакановим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-