Біля виборчої дільниці в Афганістані вибухнула бомба, 15 поранених

Біля виборчої дільниці в Афганістані вибухнула бомба, 15 поранених

Укрінформ
Не менш як 15 осіб поранено в результаті вибуху в Кандагарі біля виборчої дільниці.

Про це повідомляє DW.

"Не менш як 15 осіб було поранено в суботу, 28 вересня, в результаті вибуху бомби біля виборчої дільниці в Афганістані. Теракт стався на півдні країни, в місті Кандагар. Серед поранених були тільки чоловіки, всіх їх доправили до лікарні", - йдеться в повідомленні.

У суботу в Афганістані відбуваються президентські вибори. Як відзначають експерти, вони тривають на тлі дедалі зростаючого насильства з боку радикальних ісламських талібів. Таліби погрожують проведенням терактів і закликають людей бойкотувати вибори. Переговори США з представниками талібів, що могли привести до мирної угоди між урядом у Кабулі і ісламістами, закінчилися безрезультатно.

Незважаючи на погрози талібів, для участі в суботніх виборах зареєструвалися 9,7 мільйона з 34 мільйонів афганців. Понад 100 тисяч представників місцевих спецслужб мають попередити інциденти під час голосування. Проте експерти прогнозують, що сотні виборчих дільниць у школах і мечетях залишаться закритими через небезпеку терактів.

Читайте також: Пакистан перекрив кордон з Афганістаном через погрози “Талібану”

Найбільші шанси на перемогу мають діючий президент країни 70-річний Ашраф Гані і 59-річний Абдулла Абдулла, який після виборів 2014 року очолював уряд національної єдності. Всього на пост глави держави претендують 18 осіб.

Раніше, 17 вересня, в Афганістані сталася серія вибухів, у результаті яких загинули кілька десятків людей. Найбільш кровопролитним був вибух під час передвиборного мітингу Ашрафа Гані в Чарикарі, адміністративному центрі провінції Парван.

За даними місцевої влади, загинули не менш як 24 осіб, ще 31 - поранено. Сам Гані не постраждав. За даними МВС, вибух влаштував смертник на мотоциклі.

Ще два вибухи пролунали в Кабулі - один біля посольства США і ще один - біля американської військової бази. Загинули не менше 6 осіб.

Фото: sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-