Пакистан перекрив кордон з Афганістаном через погрози “Талібану”

Пакистан перекрив кордон з Афганістаном через погрози “Талібану”

Укрінформ
Влада Пакистану 27 вересня закрила всі пункти перетину кордону з Афганістаном після того, як «Талібан» пообіцяв зірвати президентські вибори, що мають пройти в Афганістані 28 вересня.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Згідно з заявою Міністерства закоронних справ Пакистану, пункти перетину кордону будуть закриті для людей та торгівельних вантажівок протягом усього дня голосування в Афганістані", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Ісламабад також відрядив додаткові загони безпекових сил на кордон, аби завадити бойовикам угруповання «Талібан» потрапити до Афганістану.

Читайте також: Конфлікт з Індією може перерости в ядерну війну — прем'єр Пакистану

Вибори нового президента Афганістану призначені на 28 вересня попри побоювання насильства з боку талібів після того, як очільники угруповання заявили про намір зірвати волевиявлення.

Центральний уряд у Кабулі, який підтримує Захід, бореться з талібами за контроль над країною.

На початку цього місяця президент США Дональд Трамп розпорядився перервати мирні переговори з талібами, які велися в столиці Катару Досі і привели до вироблення проєкту угоди про мирне врегулювання, після терактів у Кабулі, однією з жертв яких став американський військовий.

18 вересня таліби заявили, що «двері відкриті» для поновлення переговорів зі США, незважаючи на продовження насильства напередодні президентських виборів в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-