У Трампа намагалися засекретити розмови з Путіним і саудівським принцом - CNN

У Трампа намагалися засекретити розмови з Путіним і саудівським принцом - CNN

Укрінформ
Білий дім намагався засекретити телефонні розмови президента США Дональда Трампа з російським президентом Володимиром Путіним і наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бен Салман.

Про це повідомляє CNN.

За словами одного з джерел, у випадку розмови Трампа з принцом Мухаммедом чиновники, яким зазвичай був би наданий доступ до розшифровки стенограми розмови, ніколи не бачили її.

Стенограма не поширювалася взагалі, що, за словами джерела, було досить незвично, особливо після розмови з високопоставленими особами країн, з якими у США неоднозначні взаємини. Засекречені розмови могли торкнутися питання вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, яке, за оцінками американської розвідки, було здійснено урядом Саудівської Аравії.

Читайте також: Білий дім визнав, що звузив доступ до тексту розмови Трампа і Зеленського — CNN

Також колишній чиновник адміністрації Трампа зазначив, що доступ до стенограми хоча б однієї з розмов Трампа з Путіним також був жорстко обмежений. Взагалі практика обмеженого доступу до дзвінків президента почалася понад рік тому, після витоків, які розкрили інформацію про телефонні розмови Трампа з лідерами Австралії та Мексики.

У Білому домі поки не коментують обмеження доступу до телефонних розмов з російським і саудівським лідерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-