Сім країн закликають не допустити застосування хімічної зброї у Сирії

Сім країн закликають не допустити застосування хімічної зброї у Сирії

Заява
Укрінформ
Міністри закордонних справ Єгипту, Німеччини, Франції, Йорданії, Королівства Саудівська Аравія, Британії та США – Малої робочої групи по Сирії, зробили заяву про нагальну необхідність тривалого політичного рішення на основі резолюції Радбезу ООН.

Текст документу є у розпорядженні Укрінформу.

"Ми глибоко шкодуємо, що Рада Безпеки в черговий раз не домовилася про звернення щодо захисту цивільних, поваги до міжнародного гуманітарного права та надання гуманітарного доступу. Ми залишаємось повністю відданими підтримці таких життєво важливих дій і закликаємо до негайного і справжнього припинення вогню в Ідлібі… Ми також закликаємо всі сторони забезпечити, щоб усі заходи, вжиті для боротьби з тероризмом, у тому числі в провінції Ідліб, відповідали зобов’язанням згідно з міжнародним правом", - йдеться у документі.

Читайте також: Берлін побачив прогрес у політичному врегулюванні в Сирії

У ньому закликають не допустити застосування хімічної зброї в Сирії.

Дипломати наголошують, що сирійську кризу не можна вирішити військовими засобами, а лише політично. Без такого рішення Сирія залишиться слабкою, бідною та нестабільною.

Міністри привітали оголошення ООН про те, що всі сторони досягли згоди щодо створення Конституційного комітету, назвавши це довгоочікуваним позитивним кроком, який, утім, все ще потребує бажання досягти результатів. Названі країни закликали ООН скликати Конституційний комітет і якнайшвидше розпочати дискусії щодо суттєвого розвитку її мандату.

Читайте також: Держдеп звинуватив Асада у використанні хімічної зброї в Сирії

Міністри вимагають, аби ті, хто зловживає та порушує міжнародне гуманітарне право та права людини, включаючи відповідальних за злочини проти людства, були знайдені та притягнуті до відповідальності.

Насамкінець у заяві зазначається, що політичне рішення в Сирії залишається вирішальним для остаточної перемоги.

Нагадаємо, днями Росія і Китай наклали вето на резолюцію Німеччина по Сирії.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-