До 2050 року через глобальне потепління постраждає мільярд людей - ООН

До 2050 року через глобальне потепління постраждає мільярд людей - ООН

Звіт
Укрінформ
Експерти ООН застерігають від купівлі прибережної нерухомості, оскільки дослідження показують, що в найближчі 30 років відбуватиметься безпрецендентне танення льоду.
Про це повідомляє Sky News.

“Міжурядова група експертів з питань змін клімату (IPCC) попереджає, що до 2050 року через підвищення рівня океану, дефіцит води та відсутність продовольчої безпеки постраждає мільярд людей”, - йдеться у повідомленні.

У звіті, складеному понад 100 провідними вченими-кліматологами, міститься заклик до термінових, амбітних та скоординованих дій.

Зазначається, що вплив підвищення температури повітря в полярних регіонах прискорюється. Арктичний сніговий покрив скоротився на мільйон квадратних миль з 1967 року. Обсяг морського льоду наприкінці літнього сезону танення був цього року найменшим за останні 1000 років.

Результати підтверджують вчені Арктики, які представили телеканалу докази "безпрецедентного" танення льоду. Експерти також застерегли від купівлі прибережної нерухомості у зв’язку з цим.

Зараз рівень моря зростає на 3,6 мм на рік, що перевищує більше ніж удвічі показники минулого століття.

Читайте також: Саудівська Аравія блокує звіт ООН про океани та зміну клімату

Якщо викиди парникових газів продовжуватимуться з їх поточною швидкістю, підвищення рівня моря в 22-му столітті прискориться до кількох сантиметрів на рік, а в 23 столітті - на кілька метрів на рік, зазначають експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-