В Алжирі побоюються вторгнення бунтівного лівійського генерала Хафтара - ЗМІ

В Алжирі побоюються вторгнення бунтівного лівійського генерала Хафтара - ЗМІ

Укрінформ
Генерал Халіфа Хафтар, який намагається скинути уряд Лівії, найближчим часом може розгорнути бойові дії на території Алжиру.

Як повідомляє Анадолу, з такою заявою виступив лідер алжирського руху «Біна» Абдулкадир бін Карине, який балотується на пост глави держави.

«На прес-конференції в столиці Алжиру Карине висловив побоювання у зв'язку з розвитком ситуації в сусідній країні, де Лівійська національна армія Хафтара вже багато місяців безуспішно намагається захопити столицю Тріполі. Лівія є частиною зони, життєво важливої для національної безпеки Алжиру, підкреслив політик», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Алжирі виявили великий схрон зі зброєю

На думку Карине, дії військ Хафтара в Алжирі можуть стати частиною плану відвернення уваги громадськості цієї країни від внутрішньополітичної ситуації.

Наголошується, що зараз в Алжирі опозиція вимагає звільнення з керівних посад усіх прихильників екс-президента Абдельазіза Бутефліки.

Читайте також: В Алжирі визначились із новою датою президентських виборів

Як повідомляв Укрінформ, у квітні лідер військових формувань, які базуються на сході Лівії, генерал Халіфа Хафтар оголосив про початок наступальної операції з метою встановлення контролю над столицею країни Тріполі.

Рада Безпеки ООН закликала війська самопроголошеної ЛНА припинити наступ. Силам Хафтара вдалося захопити аеропорт Тріполі, проте незабаром урядові війська Лівії визволили його.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-