Іран заперечує звинувачення в атаці дронів на саудівські нафтові установки

Іран заперечує звинувачення в атаці дронів на саудівські нафтові установки

Укрінформ
Іран спростував обвинувачення США в причетності до недавніх атак безпілотників на саудівські нафтові установки.

Про це повідомляє AFP.

«Такі даремні і сліпі обвинувачення незрозумілі і безглузді», - йдеться в заяві прес-секретаря міністерства закордонних справ Аббаса Мусаві.

Мусаві також заявив, що обвинувачення США в атаках на саудівські заводи мали б виправдати дії США проти Ірану: «Такі зауваження ... більше схожі на змови розвідувальних і секретних організацій, щоб завдати шкоди репутації країни і створити основу для майбутніх дій», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, нафтова промисловість Саудівської Аравії зазнала збитків від недавніх ударів єменських повстанців-хуситів, які паралізували близько половини нафтових потужностей королівства. У суботу хусити взяли на себе відповідальність за атаки на саудівські НПЗ, заявивши, що 10 їхніх безпілотників завдали ударів по нафтових заводах компанії Saudi Aramco в Абкайку і Хурайсі.

Читайте також: Саудівська Аравія підтвердила скорочення видобутку нафти

США назвали обстріл безпрецедентним нападом Ірану на світові поставки нафти і закликали всі країни рішуче засудити інцидент.

Як відомо, Тегеран і Вашингтон перебувають у напружених відносинах з травня минулого року, коли президент США Дональд Трамп вивів країну з ядерної угоди 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-