США і Бразилія вкладуть $100 мільйонів у збереження амазонських лісів

США і Бразилія вкладуть $100 мільйонів у збереження амазонських лісів

Укрінформ
Сполучені Штати і Бразилія зобов'язалися внести 100 мільйонів доларів у фонд збереження біорізноманіття у тропічних лісах Амазонки, яким керуватиме приватний бізнес.

Про це оголосили під час зустрічі у Вашингтоні у п'ятницю, 13 вересня, держсекретар Майк Помпео і міністр закордонних справ Бразилії Ернесту Араужу, передає Голос Америки.

На спільній прес-конференції Араужу спростував твердження, що Бразилія не здатна розв'язувати екологічні проблеми Амазонії, включно зі збільшенням кількості пожеж. Він заявив, що необґрунтовані тривоги щодо кліматичних змін загрожують суверенітету Бразилії. Насправді, за словами Араужу, головне питання – зростання кількості робочих місць для жителів Амазонського регіону.

"Регіональний розвиток Амазонії, на наше переконання, є єдиним способом справді захистити ліс. Тому нам потрібні нові ініціативи щодо створення робочих місць, які принесуть дохід жителям цього регіону, і саме тому наше партнерство зі Сполученими Штатами дуже важливе", - заявив глава МЗС Бразилії.

"Ми будемо нарощувати наші торговельні відносини, які вже щорічно вимірюються у більш ніж 100 млрд доларів. І цього місяця... бразильська і американська команди почнуть робити те, про що в березні домовилися наші президенти. Ми починаємо роботу над створенням інвестиційного фонду для Амазонії, в який за 11 років буде вкладено 100 мільйонів доларів для збереження біорізноманіття.., цей проєкт очолюватиме приватний сектор", - заявив держсекретар Майк Помпео.

Читайте також: Сім країн Південної Америки підписали пакт про захист басейну Амазонки

Він також заявив про початок "нової важливої ери в американсько-бразильських відносинах".

Глава Держдепартаменту зазначив, що зараз у Бразилії знаходяться понад 180 000 біженців з Венесуели, які були змушені залишити батьківщину через економічний колапс і тиранію режиму Мадуро. "Ця щедрість – свідчення прихильності вашої країни до питань регіональної безпеки та захисту прав людини", - зазначив Помпео.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-