По всій Росії проходять обшуки у співробітників штабів Навального

По всій Росії проходять обшуки у співробітників штабів Навального

Укрінформ
Вранці 12 вересня по всій Росії почалися обшуки у співробітників штабів опозиційного політика Олексія Навального.

Про це повідомляє «Медуза».

Глава міжнародної правозахисної групи «Агора» Павло Чіков повідомляє в Telegram , що обшуки проходять в 29 містах, в кожному по декількох адресах.

Водночас «Медиазона» пише, що оперативні заходи йдуть в 31 місті: Красноярськ, Казань, Іваново, Нижній Новгород, Курган, Саратов, Вороніж, Мурманськ, Омськ, Владивосток, Новосибірськ, Єкатеринбург, Тюмень, Томськ, Оренбург, Челябінськ, Кемерово, Липецьк, Балаково, Краснодар, Чебоксари, Хабаровськ, Перм, Бєлгород, Ростов-на-Дону, Пенза, Тамбов, Іркутськ, Петербург, Ставрополь, Іжевськ.

Обшуки пов'язують з кримінальною справою про відмивання грошей у Фонді боротьби з корупцією, заснованому Олексієм Навальним. За даними колишнього глави передвиборного штабу Навального Леоніда Волкова, раніше суд дозволив провести загальною кількістю 94 обшуки в рамках цієї справи.

«Очевидно, що метою всієї цієї операції є знищення штабної структури, перешкоджання роботі штабів», - заявив Волков.

На початку вересня поліція вже проводила обшуки в московських офісах ФБК і п'яти регіональних штабах Навального.

Читайте також: У Росії до прихильників Навального прийшли з обшуками

Кримінальну справу про відмивання грошей у ФБК було порушено 3 серпня, в день чергової протестної акції у Москві. Спочатку СК повідомляв, що в справі фігурує сума «близько мільярда рублів», проте потім в постановах про обшуки говорилося, що ФБК підозрюють у відмиванні 75 мільйонів рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-