Трамп пригрозив терористам силою, якої вони ще не бачили

Трамп пригрозив терористам силою, якої вони ще не бачили

Укрінформ
Сполучені Штати переслідуватимуть міжнародних терористів у будь-якій точці земної кулі й обрушать на них всю свою військову потужність, крім ядерної зброї.
Про це заявив президент США Дональд Трамп у середу в Пентагоні під час заходів на вшанування жертв терактів 11 вересня 2001 року, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не шукаємо приводу для конфліктів, але якщо хто-небудь намагатиметься атакувати нашу землю, ми дамо повномасштабну відповідь, застосувавши всю американську потужність та міцний американський дух. І цей дух є незламним", - наголосив американський лідер.

У цьому зв'язку він підкреслив, що атаки терористів тривають і сьогодні. Останній з них – напад бойовиків Талібану на базу в Кабулі, внаслідок якої загинув американський солдат і ще 11 невинних жертв.

"Вони думали, що використають цей напад для того, аби продемонструвати силу, але насправді вони показали свою слабкість. Впродовж останніх чотирьох днів ми завдали ворогу таких жорстких ударів, яких вони ще не бачили. І це триватиме", - наголосив під оплески президент.

За його словами, якщо терористи знову атакують Сполучені Штати, "ми підемо за ними, де б вони не були, і задіємо таку міць, яку Сполучені Штати ще не застосовували раніше".

Він уточнив, що не йдеться про ядерну зброю, але "вони (терористи – ред.) ще ніколи не бачили того, що може трапитися з ними".

Як повідомляв Укрінформ, у середу в США проходять церемоніальні заходи на честь загиблих під час атак 9/11. Ще зранку президент США Дональд Трамп разом з дружиною Меланією взяв участь у церемонії на Південній галявині Білого дому. Тим часом, масштабна акція проходить у Нью-Йорку, на місці обрушення веж Всесвітнього торгового центру.

Читайте також: У Нью-Йорку вшановують пам`ять жертв теракту 11 вересня

11 вересня 2001 року на території США відбулася серія скоординованих терористичних атак. Групи терористів-смертників загальною кількістю 19 осіб захопили чотири пасажирські авіалайнери компаній United Airlines і American Airlines, які вилетіли з аеропортів у північно-східній частині США й прямували до Каліфорнії.

Терористи скерували два літаки у вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, один лайнер врізався в споруду Пентагону (поблизу Вашингтона). У четвертому літаку пасажири й команда вчинили опір терористам, після чого він упав на поле поблизу містечка Шанксвілл у штаті Пенсильванія.

Внаслідок нападу загинуло 2996 осіб, понад 6 тис. людей дістали поранення. Теракт 9/11 став найбільшим в історії за кількістю жертв. Крім того інфраструктура США зазнала збитків на суму не менше $10 млрд.

Провина за теракти була покладена на терористичну мережу "Аль-Каїда", лідер якої Усама Бін Ладен спочатку заперечував причетність, однак у 2004 році взяв на себе відповідальність за напади. Після подій 9/11 Сполучені Штати суттєво посилили заходи боротьби з міжнародним тероризмом, а також заходи безпеки всередині країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-