У Гонконгу поліція заблокувала аеропорт від протестувальників

У Гонконгу поліція заблокувала аеропорт від протестувальників

Укрінформ
У Гонконгу не вщухають протести, поліція заблокувала протестувальникам шлях до летовища міста.

Про це повідомляє AFP.

"У суботу поліція оточила летовище Гонконгу та зірвала плани продемократичних протестувальників, які хотіли до нього дістатися", - йдеться у повідомленні. У середу голова адміністрації міста, призначена за погодженням Пекіна, Керрі Лам здивувала багатьох, оголосивши, що вона скасовує надзвичайно непопулярний законопроєкт про екстрадицію, що спричинив протести.

Відкликання було однією з ключових вимог протестувальників, але Лам та офіційний Пекін раніше відмовлялися йти на поступки. Проте протестувальники розцінили це як порожній жест після 14 тижнів сутичок на вулицях міста з більш ніж 1100 затриманими.

Читайте також: У Гонконгу відкликали скандальний законопроєкт про екстрадицію, що спричинив протести

Як повідомлялося, масове обурення громадян Гонконгу та початок протестів спричинив розгляд поправок до закону про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна до материкового Китаю.

Попри те, що 15 червня голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам оголосила про призупинення розгляду законопроєкту про екстрадицію до КНР, протести не вщухли. Мітингувальники почали вимагати відставки Лам та розслідування дій поліції під час демонстрацій. Хвиля протестів, що тривають з червня, вже призвела до значних втрат для економіки Гонконгу, насамперед для туристичної та транспортної галузей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-