Російські силовики проводять обшуки в штабі Навального: затримані 8 осіб

Російські силовики проводять обшуки в штабі Навального: затримані 8 осіб

Укрінформ
У штабі Навального вісім людей затримали і відвезли на автозаку в невідомому напрямку.

Про це повідомляє «ОВС-Інфо».

«Вісім осіб затримано в штабі Навального, їх повезли кудись на автозаку. Поліція як і раніше знаходиться в приміщенні штабу», - говориться в повідомленні.

У середу ввечері в студію YouTube каналу «Навальний Live», офіс Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального і московський штаб політика прийшли люди в масках для проведення обшуку, про що повідомив глава штабу Навального Леонід Волков. Також силовики знаходяться в московському центрі збору підписів Навального.

Читайте також: В Росії заарештували ще двох опозиціонерів

ОМОН прийшов у студію «Навальний Live» незадовго до початку прямого ефіру, який повинен був провести сам Навальний. За словами політика, двері в студію виламали. Керівник групи силовиків доручив нікого не пускати в офіс, у тому числі адвокатів, додав Навальний.

У штаб Навального прийшли кілька людей у балаклаві і люди в цивільному, один з них представився слідчим. Співробітникам штабу повідомили про проведення слідчих дій. Камери відеоспостереження силовики закрили прапором Росії.

Про причини приходу силовиків офіційно не повідомляється. За даними деяких ЗМІ, це пов'язано зі справою проти ФБК «про відмивання грошей».

Про кримінальну справу про «відмивання завідомо злочинних грошей» в ФБК Слідчий комітет оголосив 3 серпня. Спочатку в справі фігурувала сума «близько мільярда рублів».

8 серпня слідчі провели обшуки у співробітників ФБК. Тоді ж був накладений арешт на рахунки фонду. В постановах на обшуки суду фонду сума відмитих коштів знизилася до 75 мільйонів рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-