Журналістів пустили на секретну базу американського спецназу в Естонії

Журналістів пустили на секретну базу американського спецназу в Естонії

Фото
Укрінформ
Журналісти Естонського телебачення побували на секретній базі для підготовки сил спеціального призначення США, що діє з 2014 року.

Про це повідомляється на порталі національного телерадіомовлення ERR.

«Ми тут на постійній основі з 2014 року, і для нашої діяльності зазвичай потрібно більше місця», - пояснив полковник американської армії, старший офіцер європейських спецпідрозділів Кевін Стрінгер.

Поштовхом для розміщення в Естонії американського підрозділу спеціального призначення стала окупація Росією частини території України в 2014 році, юридичною підставою — укладений між США й Естонією договір.

У документах міністерства оборони США є рядок про те, що в 2019 році Сполучені Штати виділять Естонії $ 15,7 млн на потреби специфічного об'єкта. Як з'ясувалося, ця сума призначається як раз для будівництва тренувальної бази.

Читайте також: Винищувачі НАТО в Балтії за тиждень супроводили 18 російських військових літаків

Розмір підрозділу, звичайно, є державною таємницею. Тележурналістам на базі дозволили зняти на відео лише прапори та вивіски. З документів американського Міністерства оборони випливає, що на виділені кошти серед іншого будуть побудовані казарми, тир, склад зброї і вежа для сушіння парашутів. Будівництво вже почалося, об'єкти будуть готові наступного року.

Фото: rus.err.ee

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-