Сенатори просять Трампа надати Україні $250 мільйонів

Сенатори просять Трампа надати Україні $250 мільйонів

Укрінформ
Двопартійна група сенаторів звернулася до адміністрації президента США з проханням виділити Україні обіцяні $250 млн допомоги у сфері безпеки.

Відповідне звернення виклали у листі главі президентської адміністрації Міку Малвані сенатори-республіканці Роб Портман, Рон Джонсон і демократи Джин Шахін, Дік Дурбін, Річард Блюменталь, повідомляє The Hill.

"Це фінансування має вирішальне значення для довгострокової стабільності України та має постійну підтримку і схвалення Конгресу США, який виділив ці кошти. Ми наполегливо закликаємо вас доручити міністерству оборони негайно виділити ці кошти", - йдеться у листі.

"Фактично Україна продовжує щодня воювати на своєму східному кордоні проти підтримуваних Росією сепаратистів у Донецькій і Луганській областях, і більше ніж 10 тисяч українських солдатів і цивільних осіб загинули в цій війні", - пишуть вони.

За їхніми словами, допомога США у сфері безпеки вже допомогла "переламати перебіг цього конфлікту".

Вони зазначають, що необхідно продовжити забезпечення захисту "суверенної території цієї молодої країни".

Читайте також: Штати ввели санкції проти космічних агентств Ірану

Як зазначається, лист сенаторів послідував після того, як видання Politico з посиланням на високопоставленого чиновника адміністрації повідомило, що президент США Дональд Трамп попросив свою команду національної безпеки переглянути програму допомоги Україні в галузі безпеки, в рамках якої Вашингтон має намір додатково виділити $250 млн.

На 2019 фінансовий рік законодавці виділили Україні $250 млн допомоги у сфері безпеки, включаючи гроші на озброєння, навчання, обладнання та розвідувальну підтримку. Зокрема, Конгрес США виділив $50 млн на озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-