Штати ввели санкції проти космічних агентств Ірану

Штати ввели санкції проти космічних агентств Ірану

Укрінформ
Міністерство фінансів США ввело санкції проти космічного агентства Ірану і двох пов’язаних з ним дослідних інститутів.

Як повідомляє Bloomberg, в чорний список внесли Іранське космічне агентство, Центр космічних досліджень та Науково-дослідний інститут астронавтики.

"Сполучені Штати не дозволять Ірану використовувати свою космічну програму для прикриття програм розробки балістичних ракет", — заявив державний секретар Майк Помпео.

Читайте також: Президент Ірану виступає проти будь-яких двосторонніх переговорів із США

Нагадаємо: президент США Дональд Трамп раніше заявив, що він відкритий для переговорів щодо ядерної угоди 2015 року між Іраном та іншими державами.

Інші сторони угоди - Велика Британія, Франція, Німеччина, КНР та РФ - намагалися зберегти її. Але санкції, запроваджені США, призвели до краху експорту іранської нафти, зниження вартості його валюти та зростання темпів інфляції.

У липні, після того як Трамп посилив санкції за експорт іранської нафти, намагаючись примусити Тегеран до переговорів, Іран припинив виконання двох зобов'язань за ядерною угодою.

Читайте також: Іран загрожує Європі скороченням виконання зобов'язань з ядерної угоди

Роухані також погрожує знову скоротити зобов'язання Ірану, якщо європейські країни до четверга не зможуть порозумітися щодо подальшої економічної співпраці з Іраном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-