Італія прийняла мігрантів з німецького рятувального судна

Італія прийняла мігрантів з німецького рятувального судна

Укрінформ
Італійська влада все ж дозволила зійти на берег мігрантам з німецького рятувального судна Eleonore, яке попри заборону зайшло у порт на Сицилії.

Про це повідомляє DW.

"Італійська влада таки дозволила мігрантам зійти на берег. За даними проєкту, який інформує про кораблі, які рятують мігрантів у Середземному морі, спочатку усіх мігрантів обшукала поліція. Після цього їх передали співробітникам Червоного Хреста", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, рятувальне судно Eleonore належить капітану Клаусу Петеру Райшу та фінансується німецькою благодійною організацією з Дрездена Mission Lifeline.

27 серпня Сальвіні заборонив судну Eleonore заходити в порти Італії. Згодом про аналогічне рішення щодо своєї країни повідомила і влада Мальти.

Проте судно зі 104 мігрантами на борту у понеділок, 2 вересня, пришвартувалося в порту у місті Поццалло — капітан Райш після восьми днів у морі оголосив надзвичайний стан внаслідок погіршення погодних умов і взяв курс на Поццалло.

Читайте також: Судно з мігрантами увійшло до італійського порту попри заборону Сальвіні

Після того, як судно увійшло і пришвартувалось у порту, італійська поліція його конфіскувала. Капітан Райш уже оголосив у Twitter про початок збору коштів для придбання нового рятувального судна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-