Дуда заявив, що не підтримує бажання Трампа повернути Росію до G8

Дуда заявив, що не підтримує бажання Трампа повернути Росію до G8

Укрінформ
Дії Росії упродовж останніх 10-ти років, яка своїми агресивними діями порушує міжнародне право, не дозволяють перейти з нею до нормальних відносин.

Таку думку під час спільної пресконференції з віцепрезидентом США Майком Пенсом висловив президент Польщі Анджей Дуда, відповідаючи на запитання, чи він підтримує бажання президента США Дональда Трампа повернути Росію до G8, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“На жаль, Росія упродовж останніх років здійснює кроки, щодо яких ніхто, хто шанує міжнародне право, не можна пройти байдуже. Треба задати питання: чи треба перейти до нормального порядку денного з Росією, коли таке трапляється? Я вважаю, що такого не може бути”,- заявив Дуда.

Він нагадав, що Росія реалізує свої імперські амбіції через зміну кордонів із сусідами і військову агресію: у 2008 році так було у Грузії, у 2014 році – в Україні.

“Україна не контролює повністю своєї території, цього ніколи не повинно було трапитися в Європі”,- констатував Дуда.

Читайте також: Військова допомога США залежатиме від боротьби з корупцією в Україні - Пенс

У свою чергу, Пенс наголосив, що Росія намагається створити поділи між Польщею і США, впливаючи на це своїми засобами нафти і газу.

“Ми маємо бути чутливими щодо намірів і дій Росії, перебуваючи по одній стороні. Попри цих провокацій Польща і США ніколи не будуть поділені”,- підкреслив Пенс.

Віцепрезидент США висловив вдячність Польщі за активну протидію “Північному потоку 2”.

Фото: Sławomir Kamiński / Agencja Gazeta

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-