"Талібан" напав на афганське місто на тлі мирних переговорів зі США

Укрінформ
Бойовики екстремістського угруповання "Талібан" 1 вересня напали на столицю афганської провінції Баглан Пулі-Хумрі. Напад відбувся на тлі мирних переговорів зі США.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на місцеву поліцію.

"Все місто заблоковане. Якщо центральний уряд не вдасться до швидких дій, ситуація погіршиться", – заявив глава ради Баглану Сафдар Мухсіні.

За словами речника міністерства внутрішніх справ Афганістану Насрата Рахімі, бойовики зайняли позиції у двох районах Пулі-Хумрі і вступили в бій з силами безпеки.

Незадовго до цього представник США з питань мирних переговорів Залмай Халілзад заявив, що мирні перемови між Вашингтоном та "Талібаном" наближаються до завершення.

"Ми на порозі укладення угоди, яка знизить рівень насильства та дасть змогу афганцям разом обговорити укладення сталого миру", – зазначив він.

Подібну позицію висловив і речник офісу "Талібану" в катарській Досі Сухайль Шагін. За його словами, сторони мають узгодити технічні деталі після того, як успішно завершиться восьмий раунд переговорів.

Читайте також: Війна в Афганістані: США і "Талібан" почали черговий раунд мирних переговорів

"Ми на межі завершення вторгнення та досягнення мирного врегулювання ситуації в Афганістані", – заявив Шагін.

Таліби нині контролюють або ведуть збройну боротьбу приблизно на половині території Афганістану. Вони вимагають повного виведення всіх іноземних військ.

В Афганістані перебуває близько 20 тисяч іноземних військових, більшість із них – американці. Вони беруть участь у місії НАТО з метою навчання афганських військових. Деякі американські бійці беруть участь в антитерористичних операціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-