Трамп виклав у Twitter таємний супутниковий знімок - CNBC

Трамп виклав у Twitter таємний супутниковий знімок - CNBC

Укрінформ
Написавши у п'ятницю, 30 серпня, на персональній сторінці у Twitter про те, що США не мають жодного стосунку до вибуху ракети в Ірані, президент США Дональд Трамп додав до повідомлення фотографію засекреченого супутникового знімку.

Про це повідомляє CNBC

«Картинка, додана до повідомлення Дональда Трампа у Twitter, виглядає як світлина, зроблена з фізичної копії супутникового знімка з п’ятничного розвідувального зведення», - повідомляє телеканал з посиланням на посадовця міноборони США.

Експерти повідомили CNBС, що знімок, вірогідно, не був призначений для публікації у публічному просторі. 

«Саме якість фотографії змусила багатьох експертів з національної безпеки здійняти брови. За їхніми словами, супутникові фотографії такої чіткості майже ніколи не публікуються», - додають журналісти. 

Видання цитує експертку центру Open Nuclear Network Меліссу Ганам, яка переконана, що «взагалі-то не мала би побачити щось настільки якісне». За її словами, президент США «не мав би розповсюджувати таке». 

За її словами, знімок був, імовірно, знятий з висотного літального апарата з технологією трекінгу, наприклад RC-135S Cobra Ball чи з апарата схожого типу. 

Оскільки йдеться про знімок секретного об’єкта в Ірані, експерт з нерозповсюдження ядерної зброї і редактор Nonproliferation Review Джошуа Поллак допускає, що публікація знімка «матиме глобальні наслідки», і вважає її «безвідповідальністю найвищого ступеню». 

Читайте також: Трамп запевнив, що США не причетні до вибуху ракети в Ірані

Як повідомляв Укрінформ, раніше вдень 30 серпня Президент США Дональд Трамп написав у Twitter, що США не мають ніякого стосунку до невдалого запуску іранської ракети-носія з супутником на борту, додавши до повідомлення зображення супутникового знімку.  

Нагадаємо, іранська ракета-носій із супутником на борту вибухнула після запуску на космодромі імені Імама Хомейні на півночі країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-