Пожежі в Амазонії: Бразилія відмовилась від $20 мільйонів допомоги G7

Пожежі в Амазонії: Бразилія відмовилась від $20 мільйонів допомоги G7

Укрінформ
Бразилія відмовилася від фінансової допомоги країн G7 для боротьби з лісовими пожежами в Амазонії.

Про це повідомляє France24.

«Ми цінуємо (пропозицію), але, можливо, ці ресурси більш актуальні для лісовідновлення Європи», - сказав Онікс Лоренцоні, глава адміністрації президента Бразилії Жаіра Больсонаро.

Лоренцоні мав на увазі обіцянку фінансової допомоги в розмірі 20 мільйонів доларів, прийняту на саміті G7 у Франції, для боротьби з пожежами в тропічних лісах.

Глава адміністрації також порадив лідеру Франції Еммануелю Макрону подбати про власні землі: «Макрон не може навіть уникнути ймовірної пожежі в церкві, яка є об'єктом всесвітньої спадщини. Чому він хоче вчити нашу країну?», - зазначив Лоренцоні, звернувши увагу на пожежу в Нотр-Дам де Парі у квітні.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні лідери на саміті G7 в Біарріцці домовилися виділити гроші на допомогу в боротьбі з пожежами в тропічних лісах Амазонії.

Читайте також: Президент Бразилії засудив ініціативу Макрона щодо гасіння пожеж у лісах Амазонії

Нинішні пожежі в тропічних лісах Амазонки, які називають «легенями планети», на території Бразилії почалися на початку серпня. У деяких штатах оголошено надзвичайний стан. Число осередків займання дедалі збільшується.

Фото: Greenpeace

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-