У французькому Біарріці - останній день саміту G7

У французькому Біарріці - останній день саміту G7

Укрінформ
У понеділок, 26 серпня, у французькому місті Біарріці глави держав та урядів «Групи семи» (G7) зберуться на завершальні робочі сесії саміту.

За результатами зустрічей високого рівня також заплановані підсумкові пресконференції світових лідерів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Перша робоча сесія у понеділок зранку буде присвячена проблематиці клімату, біологічному розмаїттю та захисту океанів. Засідання пройде у розширеному форматі G7+ за участі лідерів країн-партнерів, міжнародних організацій, представників громадянського суспільства. Це Австралія, Буркіна-Фасо, Чилі, Єгипет, Індія, Руанда, Сенегал, ПАР, а також ООН, Світовий банк, Організація економічного співробітництва та розвитку, Африканський Союз та Африканський банк розвитку.

Читайте також: Джонсон, Меркель, Трюдо й Абе виступають проти повернення Росії до G7 - журналіст WP

Заключним заходом саміту стане робочий обід з питання цифрової трансформації.

Підсумкові пресконференції лідерів заплановані на другу половину дня.

«Група семи», або G7 є неформальним об'єднанням Франції, США, Великої Британії, Німеччини, Японії, Італії та Канади, а також Європейського Союзу. Ці найбільші економічно розвинені світові держави складають 50% глобальної економіки, поділяють спільні цінності свободи і демократії, а також мають колективне прагнення вирішувати найголовніші проблеми світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-