Макрон переконує Трампа дозволити Ірану торгувати нафтою

Макрон переконує Трампа дозволити Ірану торгувати нафтою

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон запропонував своєму американському колезі Дональду Трампу дозволити Ірану продавати нафту.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

"Президент Франції Еммануель Макрон спонукає президента США Дональда Трампа до припинення санкцій за недотримання зобов'язань згідно з ядерною угодою, щоб дозволити Ірану продавати нафту протягом обмеженого періоду в обмін на повернення Тегерану за стіл переговорів та виконання умов угоди", - йдеться у повідомленні.

Від Тегерана вимагають виконання ще низки зобов’язань. Йдеться про дотримання умов чинної ядерної угоди, пошук шляхів зниження напруженості у Перській затоці, а також повернення до переговорів з приводу ракет, регіональних проблем та плану дій на період після 2025 року, коли термін дії ядерної угоди закінчиться.

Також повідомляється, що Макрон попередньо обговорив цю ініціативу з міністром закордонних справ Ірану Джавадом Заріфом.

Раніше США чинили опір будь-якому компромісу, який дозволив би Ірану відновити продаж нафти, наразі значно обмежений санкціями США. Вимога Ірану № 1 для повернення до столу переговорів полягає у тому, що потрібно дозволити Тегерану продавати нафту.

Читайте також: Трамп розповів про «чудові зустрічі» і прогрес на саміті Великої сімки

Як повідомляв Укрінформ, за результатами саміту у Біарріці 24-26 серпня (де, серед іншого обговорюється також іранська проблема), лідери країн G7 не ухвалюватимуть підсумкове комюніке. Таке рішення ухвалив президент Франції, яка головує у G7. Це пов'язано із значними розбіжностями між лідерами держав щодо головних геополітичних проблем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-