Стрілянину в мечеті поблизу Осло кваліфікували як спробу теракту

Стрілянину в мечеті поблизу Осло кваліфікували як спробу теракту

Укрінформ
Поліція Норвегії кваліфікувала стрілянину в мечеті поблизу Осло 10 серпня як "спробу теракту".
Про це повідомляє DW.

"Розслідування показало, що нападник має праві екстремістські погляди... підозрюваний вже був відомий поліції, але його не можна було охарактеризувати як особу, яка має "кримінальну історію". Чоловіка взяли під варту, йому висунули підозри у вбивстві та замаху на вбивство", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зловмисник зайшов у мечеть у містечку Берум поблизу Осло і почав стріляти. Він поранив одну людину, згодом його збив з ніг один з відвідувачів мечеті та заарештувала поліція.

Імам мечеті розповів, що в момент нападу в ній були троє людей. За його словами, нападником був молодий білий чоловік, одягнений в чорний одяг, у шоломі та бронежилеті.

У поліції заявили, що нападник діяв самостійно. Правоохоронці підтвердили, що йдеться про молодого чоловіка норвезького походження, який живе в околицях.

Читайте також: У Норвегії сталася стрілянина в мечеті: є поранений

Після стрілянини поліція провела обшуки у будинку в Берумі. Під час них правоохоронці знайшли тіло молодої жінки, пов’язаної з підозрюваним. Слідчі вважають її смерть підозрілою та припускають, що її було вбито.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-