Град знищив десятки гектарів плодових садів у Молдові

Град знищив десятки гектарів плодових садів у Молдові

Укрінформ
Дощі з градом і ураганний вітер, що пронеслися над Молдовою, знищили десятки гектарів плодових садів і сільськогосподарських культур у різних районах країни.

Такі дані оприлюднив Інспекторат з надзвичайних ситуацій при МВС Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«За попередніми даними Комісії з надзвичайних ситуацій, від проливних дощів з градом майже повністю був знищений урожай слив на 23 гектарах плодових садів і на 48 гектарах кукурудзи в селі Стурзовка Глодянського району (північ Молдови). Від граду постраждали також близько 4-х гектарів плодових садів у Єдинецькому районі (північ країни)», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Негода в Києві повалила 90 дерев

Зазначається також, що шквалистим вітром були серйозно пошкоджені дахи житлових будинків і адміністративних будівель у Новоаненському, Чимишлійському, Страшенському і Єдинецькому районах.

Комісія з надзвичайних ситуацій оцінює збиток, нанесений стихією, для подальшого надання допомоги постраждалим господарствам і фермерам.

Читайте також: Лісові пожежі є моделлю "ядерної зими" - вчені

Молдавські метеорологи попередили, що найближчими днями очікується істотне підвищення температури повітря. Оголошено жовтий рівень небезпеки через наближення спеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-