Атамбаєва відвезли до Держкомітету з нацбезпеки Киргизстану

Атамбаєва відвезли до Держкомітету з нацбезпеки Киргизстану

Укрінформ
Колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва після затримання відвезли до Державного комітету національної безпеки (ДКНБ).

Про це заявила радниця експрезидента на громадських засадах Кундуз Жолдубаєва, повідомляє Радіо Азаттик.

У той же час, як наголошується, офіційної інформації про привід Атамбаєва до Держкомітету національної безпеки поки немає.

Саму Жолдубаєву разом з одним з охоронців Атамбаєва завели до будівлі Міністерства внутрішніх справ. Раніше до МВС привезли радника Алмазбека Атамбаєва Фаріда Ніязова.

Раніше стало відомо, що правоохоронці Киргизстану з другої спроби затримали колишнього президента Алмазбека Атамбаєва.

Перша спроба була зроблена силовиками 7 серпня ввечері, проте прихильники колишнього президента чинили опір, захопивши шістьох спецпризначенців. У четвер, 8 серпня, заручників відпустили.

В результаті конфлікту постраждали, за останніми даними, 80 осіб, один співробітник загону спецпризначення помер від вогнепального поранення.

Читайте також: Під час другої спроби затримання експрезидента Атамбаєва поранені четверо силовиків

Алмазбека Атамбаєва тричі викликали на допит до Слідчої служби МВС, але він не прийшов. Колишній президент проходить як свідок у справі про звільнення кримінального авторитета Азіза Батукаєва.

Раніше парламент позбавив Атамбаєва статусу і привілеїв експрезидента, оскільки Генпрокуратура виявила в його діях ознаки корупції, перевищення посадових повноважень і незаконного збагачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-