Помпео: США зможуть сформувати коаліцію в Перській затоці

Помпео: США зможуть сформувати коаліцію в Перській затоці

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео заявляє, що «дуже впевнений» у тому, що Вашингтону вдасться сформувати міжнародну коаліцію з безпеки судноплавства в Перській затоці.

При цьому він не уточнив, які держави братимуть участь у цій коаліції, повідомляє Радіо Свобода.

Міністр оборони США Марк Еспер заявив, що отримав відповіді від деяких союзників, і заяв можна очікувати найближчим часом.

Помпео та Еспер виступали 4 серпня у рамках візиту до Австралії, запропонувавши там низці країн створити коаліцію після загострення відносин з Іраном, зокрема, після захоплення Тегераном британського танкера. Однак поки це пропозиція отримала мало підтримки.

Читайте також: Іран заявив про затримання нового танкера в Перській затоці – ЗМІ

Міністр оборони Австралії Лінда Рейнольдс заявила, що її країна серйозно вивчить пропозицію США, але, за її словами, рішення поки не прийнято.

В уряді Канцлера Німеччини Ангели Меркель 31 липня заявили, що Німеччина не бажає під'єднуватися до військово-морської місії під керівництвом США в Ормузькій протоці, але розглядає можливість участі в європейській морській місії.

Читайте також: Ірак заявив, що не має відношення до затриманого Іраном танкеру

Міністр закордонних справ країни Гайко Маас також 31 липня заявив, що Німеччина не братиме участь в американській ініціативі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-