У Нью-Йорку проходить всесвітній гей-прайд

У Нью-Йорку проходить всесвітній гей-прайд

Фото
Укрінформ
У Нью-Йорку в неділю, 30 червня, проходить всесвітній гей-прайд-2019, яким завершується місяць боротьби за права ЛГБТ-спільноти.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми прагнемо досягти майбутнього без дискримінації, у якому всі люди мають рівні права за законом», - заявили організатори маршу - організація Heritage of Pride.

Цьогоріч також відзначається п’ятдесята річниця Стоунвельського повстання.

1969 року відбувся поліцейський рейд у барі Стоунвелл Інн у Нью-Йорку, де традиційно збиралися гомосексуали. Внаслідок поліцейського насильства почалися протести, які започаткували рух за рівні права сексуальних меншин у США.

Читайте також: У Північній Македонії вперше відбувся ЛГБТ-парад

“Я щаслива бути тут сьогодні. Я вперше беру участь у прайді. Всі у таких гарних костюмах, це просто неймовірно», - поділилася враженнями одна з учасниць заходу Івана.

Вона також додала, що ситуація з правами ЛГБТ-спільноти нині набагато краща, ніж 50 років тому, проте цілковито права сексуальних меншин ще не захищені, тому потрібно постійно нагадувати про важливість боротьби.

Гей-прайд у Нью-Йорку / Фото: Георгій Тихий. Укрінформ

Цьогоріч захід у Нью-Йорку є кульмінацією гей-прайдів усього світу. Вперше всесвітній гей-прайд проходить саме на території США.

Також пізніше у неділю, 30 червня, вперше в історії у всесвітньому гей-прайді візьме участь колона учасників з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-