У Грузії учасники акції протесту увірвалися до парламенту

У Грузії учасники акції протесту увірвалися до парламенту

Відео
Укрінформ
Учасники акції протесту в Тбілісі увірвалися в будівлю парламенту Грузії. Поліція, оснащена кийками і щитами, намагається зупинити їх.
Про це повідомляє Грузія online.

Видання зазначає, що поліція не застосовує палиці або інші спецзасоби, намагаючись мирно витіснити учасників акції з території парламенту.

Сьогодні, опозиція дала правлячій партії строк в 1 годину для відставки трьох високопосадовців - голови парламенту Іраклія Кобахідзе, глави МВС Георгія Гахарія і глави СГБ Вахтанга Гомелаурі. Після закінчення терміну учасники акції увірвалися на територію парламенту.

Раніше голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе з-за подій в Тбілісі перервав свій офіційний візит в Азербайджан і повертається до Грузії. Відразу після повернення Кобахідзе планував оголосити про свою відставку.

Вимога про відставку висунули політики й представники громадськості після того, як у кріслі спікера голови парламенту Грузії сьогодні вранці опинився російський депутат, представник Комуністичної партії Сергій Гаврилов, який приїхав до Тбілісі для участі у Міжпарламентській асамблеї православ'я.

Читайте також: Спікер парламенту Грузії звільняється після скандалу з російським депутатом - ЗМІ

Пізніше керівництво правлячої партії заявило, що "трапилася протокольна помилка" й перервало міжнародний парламентський форум, у якому беруть участь 100 делегатів з 25 країн.

Фото: Fasebook/David Kiziria

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-