Румунія готова до співпраці з новим урядом Молдови

Румунія готова до співпраці з новим урядом Молдови

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Румунії розповсюдило комюніке, в якому висловлено готовність продовжити співпрацю з новим урядом Молдови з метою реалізації стратегічних цілей європейської інтеграції.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«З огляду на події на політичній сцені Республіки Молдова, включаючи формування урядової коаліції і затвердження нового уряду відповідно до підсумків демократичних парламентських виборів від 24 лютого нинішнього року, Румунія, в якості стратегічного партнера Молдови, висловлює свою готовність продовжити стратегічне співробітництво з метою продовження процесів європейської інтеграції Молдови та реалізації Угоди про асоціацію з ЄС», - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що європейська інтеграція залишається основою подальшої взаємодії між двома країнами.

Як відомо, в суботу, 8 червня, в парламенті Молдови повідомили про створення тимчасової коаліції, до складу якої увійшли депутати фракцій Партії соціалістів і політичного блоку «ACUM» (під угодою підписалися 60 депутатів). Всього в парламенті Молдови - 101 депутат.

Читайте також: Криза у Молдові: Венеціанська комісія дасть оцінку наступного тижня

На засіданні було обрано спікера парламенту - голову Партії соціалістів Зінаїду Гречаний, а також затверджено новий склад уряду на чолі з Майєю Санду.

Однак, Конституційний суд Молдови виніс вердикт про визнання неконституційними всіх прийнятих нинішнім складом парламенту 8 червня і в наступний період рішень, постанов і законодавчих актів. Інстанція вже винесла вердикти про неконституційність обрання Зінаїди Гречаний спікером, а Майї Санду прем'єр-міністром.

У вівторок, 11 червня, президент Молдови Ігор Додон анулював підписаний раніше заступником голови Демпартії Павлом Філіпом указ про розпуск парламенту, назвавши рішення Конституційного суду «посяганням на національну безпеку країни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-