Венесуельці кинулися до Колумбії після відкриття кордону з нею

Венесуельці кинулися до Колумбії після відкриття кордону з нею

Укрінформ
Після відкриття кордону з Колумбією на прикордонних переходах утворились величезні черги. Венесуельці кинулись у сусідню країну для придбання найнеобхіднішого в магазинах.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Станом на ранок неділі, 9 червня, тисячі венесуельців протягом доби перетнули кордон з Колумбією. На мостах, які слугують прикордонними переходами між двома країнами, утворились величезні черги", - йдеться у повідомленні.

Напередодні частково було відкрито кордон між Венесуелою і Колумбією після кількох місяців заборони його перетинати.

Читайте також: Путін заявив, що Росія може вийти з "ядерного" договору зі США

Як повідомляє AFP, венесуельці масово попрямували до Колумбії для придбання харчів та медикаментів. За даними колумбійських прикордонників, станом на обід 9 червня з боку Венесуели кордон уже перетнули 18 тисяч людей, а 8 тисяч встигли повернутись назад.

Читайте також: Мадуро наказав відкрити кордон Венесуели з Колумбією

Переважна більшість країн ЄС, США та Латинської Америки підтримує лідера опозиції у Венесуелі Хуана Гуайдо, вважає його легітимним тимчасовим президентом та вимагає вільних президентських перевиборів, і водночас не визнає режим Ніколаса Мадуро легітимним. У Венесуелі тривають протести та гуманітарна криза, спричинена колапсом економіки внаслідок правління Ніколаса Мадуро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-