Десятки тисяч людей у Гонконгу протестують проти законопроекту про екстрадицію

Десятки тисяч людей у Гонконгу протестують проти законопроекту про екстрадицію

Укрінформ
Мешканці Гонконгу протестують проти можливої екстрадиції до Китаю політичних опонентів Пекіна, відповідний проект закону запропонувала місцева влада напередодні.

Про це повідомляє BBC.

«Десятки тисяч людей вийшли на вулиці Гонконгу проти закону, що, на думку критиків, може дозволити КНР затримувати політичних опонентів на території міста», - йдеться у повідомленні. Суперечливий законопроект про екстрадицію дасть змогу надсилати підозрюваних у злочинах до континентального Китаю для подальшого судового процесу.

Очікується, що протести стануть найбільшими з часів руху парасольок 2014 року, коли сотні тисяч вийшли на вулиці Гонконгу. Губернатор Гонконгу Керрі Лам наполягає на прийнятті законопроекту. Прихильники говорять, що в документі існують гарантії, що запобігатимуть екстрадиції будь-кого через релігійне чи політичне переслідування до Китаю.

Читайте також: Криза у Молдові: десятки автобусів з мітингарями направляються до Кишинева

Але критики законопроекту кажуть, що з прийняттям закону мешканці колишньої британської колонії потраплять у руки глибоко політизованої системи правосуддя КНР, і це призведе до подальшої втрати автономії Гонконгу.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-