Ягланд закликає главу МВС Росії особисто розібратися у справі журналіста Голунова

Ягланд закликає главу МВС Росії особисто розібратися у справі журналіста Голунова

Оновлено
Укрінформ
Генсекретар Ради Європи Турбйорн Ягланд звернувся до глави МВС Росії Володимира Колокольцева із закликом особисто розібратися в ситуації з затриманням кореспондента «Медузи» Івана Голунова і діями правоохоронців по відношенню до журналіста.

Про це повідомляє Meduza.

«Я дуже стурбований і засмучений повідомленнями, що надходять з Москви, в яких йдеться про те, що журналіст-розслідувач Іван Голунов був підданий насильству і побитий співробітниками поліції під час перебування під вартою в поліцейському відділку Москви», - заявив Ягланд.

Він нагадав, що насильство з боку поліції під час розслідування є абсолютно забороненим Статтею 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, стороною якої є Російська Федерація.

«Більше того, той факт, що звинувачення проти пана Голунова, як він стверджує, були проти нього сфабриковані, викликає ще більшу підозру щодо поточної ситуації», - вказано в заяві.

Читайте також: Московський суд відправив журналіста Голунова під домашній арешт на 2 місяці

З цього приводу Ягланд звернувся до глави МВС РФ та Уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової.

«Беручи до уваги особливу тяжкість передбачуваних фактів, я закликаю міністра внутрішніх справ Російської Федерації пана Колокольцева, особисто звернутися до цієї ситуації. Я також сподіваюся, що комісар з прав людини Москалькова розгляне ці твердження», - сказав Ягланд.

Він також наголосив, що свобода вираження поглядів і право на безпеку є фундаментальними в демократичному суспільстві, і правоохоронні органи також повинні захищати ці цінності.

Омбудсмен Москалькова відреагувала на заяву Ягланда на офіційному сайті.

«З увагою сприйняла заяву Генерального Секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда ... З самого початку тримаю справу Голунова на особливому контролі", - прокоментувала Москалькова.

Як повідомлялося, журналіст Іван Голунов був затриманий 6 червня за обвинуваченням у замаху на збут наркотиків у великих розмірах. У відділенні поліції його били, не давали зв'язатися з близькими і скористатися послугами адвоката. Журналіст стверджує, що наркотики йому підкинули співробітники поліції.

Увечері 8 червня Нікулінський суд Москви відправив спецкора «Медузи» під домашній арешт строком на два місяці. В ході засідання Голунов заявив, що пов'язує кримінальну справу зі своїми розслідуваннями про похоронний бізнес, доходи від якого надходять високопоставленим силовикам.

Фото: Council of Europe  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-