Палата представників США проведе слухання щодо звіту Мюллера

Палата представників США проведе слухання щодо звіту Мюллера

Укрінформ
Найближчим часом у Комітеті з питань розвідки та Юридичному комітеті відбудуться слухання щодо звіту спецпрокурора Мюллера про підсумки розслідування втручання РФ в американські президентські вибори 2016 року.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що слухання у Юридичному комітеті відбудуться у понеділок, але сам Мюллер, який встиг подати у відставку з посади спецпрокурора, не братиме у них участі.

У середу в Комітеті з питань розвідки пройдуть слухання "Уроки звіту Мюллера". У центрі уваги будуть висновки контррозвідки, зроблені на основі звіту спецпрокурора. Виступлять колишні федеральні прокурори та інші експерти в області юриспруденції, в тому числі Джон Дін - один з найзнаменитіших свідків у розслідуванні «Уотергейт», колишній радник тодішнього президента Річарда Ніксона. У комітеті кажуть, що свідки обговорять докази перешкоджання правосуддю з боку президента Трампа, представлені у звіті.

Читайте також: CNN подав до суду на ФБР через "російську" справу

Ні Мюллер, ні колишні члени його команди у цих слуханнях також участі не братимуть. Замість них свідчити будуть колишні співробітники Федерального бюро розслідувань Роберт Андерсон і Стефані Дуглас.

Нагадаємо: Роберт Мюллер раніше відмовився давати показання в Конгресі, пояснивши це своїм небажанням стати заручником в чужих політичних іграх. Більшість демократів в Конгресі, втім, вважають, що екс-спецпрокурор зобов'язаний публічно пояснити, чому він прийшов у своєму звіті до тих чи інших висновків. У керівництві партії зараз обговорюється можливість примусового виклику Мюллера в Конгрес для надання свідчень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-