Держдеп США анонсував “безпекові” переговори з Росією

Держдеп США анонсував “безпекові” переговори з Росією

Укрінформ
Заступники глав зовнішньополітичних відомств США і РФ, Андреа Томпсон і Сергій Рябков, проведуть переговори в Празі щодо розширення співпраці у сфері безпеки після візиту держсекретаря США Майкла Помпео до РФ.

Про це офіційно повідомив у п'ятницю офіс речника Державного департаменту США.

"Заступник держсекретаря з питань контролю над озброєннями та міжнародної безпеки Андреа Томпсон відвідає Прагу з 10 по 12 червня", - зазначається в повідомленні.

Як уточнили в Держдепі, представниця США візьме участь у конференції з питань безпеки у космосі, а також зустрінеться з "ключовими" представниками іноземних урядів.

"Вона (Томпсон – ред.) також зустрінеться зі своїм російським колегою, заступником міністра закордонних справ Сергієм Рябковим, для обговорення питань безпеки, що становлять взаємний інтерес", - зауважили в Держдепартаменті США.

Читайте також: США ввели потужні "нафтові" санкції проти Ірану

Як підкреслюється, американська і російська сторони говоритимуть, зокрема, про "розбудову стратегічного діалогу у сфері безпеки", про що йшлося на зустрічі держсекретаря США Майкла Помпео й глави Міністерства закордонних справ Росії Сергія Лаврова під час їхньої зустрічі 14 травня в Сочі.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп раніше заявляв про заплановану зустріч з президентом Росії на саміті G20 наприкінці червня в японському місті Осака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-