Болтон пообіцяв жорсткі санкції проти нафтового бізнесу в Венесуелі

Болтон пообіцяв жорсткі санкції проти нафтового бізнесу в Венесуелі

Укрінформ
Радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон заявив про намір посилити санкційний тиск проти нафтового бізнесу режиму Ніколаса Мадуро в Венесуелі, який намагається продавати енергоносії в інші країни.

Про це Болтон заявив у повідомленні на офіційній Twitter-сторінці.

"Сполучені Штати продовжать посилення санкцій проти (продажу – ред.) нафти та її похідних, допоки в Венесуелі не відновиться свобода й демократія. Міжнародні компанії, які і надалі ведуть бізнес із PDVSA (Венесуельською державною нафтовою компанією – ред.), що перебуває під санкціями, попереджені", - наголосив радник Дональда Трампа.

При цьому, Болтон додав посилання на рішення Міністерства фінансів, у якому йдеться про видачу генеральних ліцензій, що не дозволяють транзакцій чи операцій, пов'язаних з експортом чи реекспортом розчинників до Венесуели, які використовуються для переробки нафти.

Раніше США вже вводили санкції проти нафтового бізнесу Венесуели, наголосивши, що таким чином режим Мадуро намагається збагатитися за рахунок венесуельського народу.

Читайте також: Німецький банк конфіскував у Венесуели 20 тонн золота — Bloomberg

Як повідомлялося, Сполучені Штати тривалий час виступають за усунення режиму Ніколаса Мадуро, який має тісні зв'язки з Росією. Вашингтон разом з іншими країнами демократичного західного світу підтримує тимчасового президента Хуана Гуайдо, а також проведення демократичних виборів нового глави держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-