Демократи закликають розслідувати відносини Трампа з Deutsche Bank

Демократи закликають розслідувати відносини Трампа з Deutsche Bank

Укрінформ
Сенатори від Демократичної партії Кріс Ван Голлен та Шеррод Браун закликають голову Федеральної резервної системи Джерома Пауелла перевірити відносини між президентом США Дональдом Трампом, його зятя Джера Кушнера та Deutsche Bank.

Про це йдеться у їхньому спільному листі, повідомляє Fox News.

“У зв'язку нещодавніми повідомленнями у ЗМІ та довгою історією порушень з боку Deutsche Bank, за які банк отримав великі штрафи, ми закликаємо Вас (пане Пауелл — ред.) перевірити дотримання банком законодавства з Акту про банківські транзакції та Акту про боротьбу з відмиванням грошей і транзакції з боку Трампа та Кушнера, які працівники Deutsche Bank позначили як підозрілі”, - йдеться у листі сенаторів.

Ван Голлен та Шеррод Браун вказують, що Трамп і Кушнер мають глибокі зв'язки з Deutsche Bank, а сам Трамп отримував від цього банку кредити, коли інші йому відмовляли.

Читайте також: Трамп прийматиме "тарифні" рішення щодо Китаю після саміту G20

Сенатори дали голові Федеральної резервної системи Джерому Пауеллу час до 24 червня.

Як повідомлялося, 20 травня американська газета The New York Times опублікували матеріал, в якому йдеться про те, що спеціалісти департаменту боротьби з відмиванням коштів Deutsche Bank рекомендували повідомити Мінфіну США про підозрілі транзакції компаній, які контролюються президентом США Дональдом Трампом і його зятем Джаредом Кушнером.

У той же день Трамп заперечив інформацію NYT про відмивання грошей через Deutsche Bank.

22 травня федеральний суд у штаті Нью-Йорк виніс рішення, що дозволяє банкам Deutsche Bank та Capital One передати у Конгрес США фінансові звіти Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-