Трамп прийматиме

Трамп прийматиме "тарифні" рішення щодо Китаю після саміту G20

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп має намір ухвалити рішення щодо запровадження нових митних тарифів для китайського імпорту після саміту "Великої двадцятки" (G20), виходячи з результатів переговорів з лідером КНР Сі Цзінпінем.

Про це американський лідер заявив під час спільної прес-конференції в четвер з президентом Франції Емануелем Макроном, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Додаткові тарифи для Китаю? Ви маєте на увазі, коли я прийму рішення про запровадження додаткових тарифів на суму $325 млрд? Я прийму це рішення, я би сказав, упродовж наступних кількох тижнів, можливо, одразу після (саміту – ред.) "Великої двадцятки", - відповів Трамп на запитання журналістів.

Водночас він підкреслив, що переговори з китайською стороною продовжуються.

"Я буду зустрічатися з Сі Цзінпінем, тож побачимо, що станеться. Але очевидно, рішення буде прийнято після саміту "Великої двадцятки" (саміт відбудеться 28-29 червня - ред.)", - зауважив президент США.

Читайте також: Трамп називає "вражаючими" нинішні відносини з Макроном

Як повідомляв Укрінформ, у травні адміністрація Трампа вже запровадила нові тарифи від 10% до 25% для китайського імпорту на суму $200 млрд. Пекін відповів підвищенням мита на американську продукцію. Водночас президент Трамп заявив, що не зупиниться на цьому та запровадить подальші заходи, які стосуватимуться іншої китайської продукції на понад $300 млрд.

Протистояння відбувається на тлі переговорів між США і Китаєм щодо укладення торговельної угоди, які щоразу зриваються після чергового оголошення про близьке завершення. Раніше повідомлялося, що лідери обох країн можуть зустрітися на саміті G20, який відбудеться 28-29 червня в японському місті Осака.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-