У Москві затримали кореспондента Meduza

У Москві затримали кореспондента Meduza

Укрінформ
У Москві затримали кореспондента відділу розслідувань російськомовного інформаційного порталу Meduza, що базується в Ризі, Івана Голунова.

Про це повідомляє Meduza з посиланням на адвоката Дмитра Джулая.

"Голунова підозрюють в замаху на збут наркотиків у великих розмірах (пункт «г» частини 4 статті 228.1 КК). Сам він ці обвинувачення заперечує", - йдеться у повідомленні.

Згідно з протоколом допиту, Голунова затримала 6 червня о 14:40 на Цвітному бульварі. При огляді у нього з рюкзака дістали пакет з невідомою речовиною, проте Голунов стверджує, що пакет йому не належить. Ще один пакет знайшли під час обшуку в квартирі журналіста. Експертиза показала, що в пакеті був мефедрон.

Читайте також: Євросоюз вимагає від Росії негайно звільнити Сущенка та інших в'язнів

За словами Голунова, з моменту затримання він вимагав викликати адвоката, але цього зроблено не було. При цьому, коли в момент огляду він схопився за стілець, співробітники поліції почали волочити його по підлозі, а один з них вдарив журналіста кулаком в щоку. За словами Джулая, Голунова також били ногами в груди. Викликати йому "швидку допомогу" в поліції відмовилися.

При цьому поліцейські відмовилися провести змиви з рук і зрізи нігтів, щоб перевірити, чи торкався Голунов до наркотиків або вживав їх, а також зробити змив з рюкзака або зріз тканини.

Зараз Голунов перебуває в УВС по Західному округу Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-