США запровадили нові санкції проти Куби

США запровадили нові санкції проти Куби

Укрінформ
Нові обмеження спрямовані на зменшення доходів, які Куба отримує від туристичної галузі задля фінансування своїх військових операцій.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Сполучені Штати вжили рішучих заходів, щоби припинити подорожі із США на Кубу, які приносили дохід кубинським військовим, органам безпеки й розвідувальним службам", - зазначається в заяві.

Як уточнили в Держдепі, забороняються поїздки на Кубу за програмами освітнього обміну. Крім того, скасовується дозвіл відвідування острова на пасажирських і круїзних суднах, яхтах, а також приватних та корпоративних літаках.

Читайте також: Канада повністю припинила видачу віз на Кубі

"США вважають, що кубинський режим несе відповідальність за репресії проти власного народу, а також за втручання у справи Венесуели", - пояснюється в заяві.

При цьому підкреслюється, що режим Мадуро за підтримки кубинської влади продовжує підривати державні інституції Венесуели, а також право народу цієї країни на самовизначення. Крім того, Держдеп звинуватив кубинський уряд у причетності до гуманітарної катастрофи, що виникла у Венесуелі.

Окрема увага акцентується на зусиллях режиму в Гавані "переслідувати, залякувати й ув'язнювати кубинців", які висловлюються проти влади.

"Сполучені Штати закликають режим припинити репресії проти кубинців, припинити втручання у справи Венесуели та докласти зусиль для створення стабільної, заможної та вільної країни для кубинського народу",- підкреслили в Держдепі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-