Росія відкликала з Венесуели більшість військових радників і фахівців - WSJ

Росія відкликала з Венесуели більшість військових радників і фахівців - WSJ

Укрінформ
Росія відкликала з Венесуели більшість військових радників і фахівців, які надавали допомогу режиму Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела в російському Міноборони.

«Росія вивела ключових радників з оборони з Венесуели», - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, рішення прийнято на тлі того, що Москва зважує політичну і економічну стійкість Ніколаса Мадуро проти зростання тиску опозиції і США.

За даними WSJ, присутність своїх людей в країні скоротила і одна з основних російських військово-збройових державних корпорацій «Ростех». Фахівці організації займалася навчанням і консультуванням армії Венесуели. Кілька років тому, під час піку співпраці Кремля з Каракасом, військових фахівців у Венесуелі налічувалося близько тисячі, тепер же їх число скоротили до кількох десятків.

Нагадаємо, в травні 2018 року в Венесуелі відбулися вибори глави держави. За даними ЦВК країни, чинний президент Ніколас Мадуро здобув перемогу, набравши близько 70% голосів, опозиція бойкотувала вибори.

У січні на тлі масових протестів проти Мадуро голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе виконуючим обов'язки президента країни.

Читайте також: Канада тимчасово закрила своє посольство у Венесуелі

Більшість країн Євросоюзу, США, Канада, Австралія і частина країн Латинської Америки заявили про визнання Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели. Водночас, Росія, Китай і Куба підтримують чинного президента Мадуро.

Наприкінці березня з'явилася інформація про прибуття до Венесуели двох літаків з російськими військовими і обладнанням. Водночас зазначалося, що росіян у Венесуелі зустріли представники уряду Ніколаса Мадуро. У Каракасі пояснили, що візит військових пов'язаний з реалізацією раніше підписаних контрактів між РФ і Венесуелою.

Фото: Еl Nacional

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-