Мюллер заявив, що не міг висувати звинувачень проти Трампа

Мюллер заявив, що не міг висувати звинувачень проти Трампа

Укрінформ
Офіс спецпрокурора США на чолі з Робертом Мюллером, який проводив розслідування щодо втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році, не міг висувати звинувачень проти діючого глави Білого дому, згідно з настановами Мін'юсту.

Про це заявив сам Мюллер під час спеціальної прес-конференції в середу, 29 травня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Висунення звинувачень президенту в скоєнні злочину не було серед опцій, як ми могли розглядати", - заявив Мюллер, посилаючись на політику Міністерства юстиції.

Тому, зауважив він, офіс спецпрокурора дійшов висновку, що не буде приймати рішень, чи містили дії президента ознаки злочину.

Мюллер пояснив, що, відповідно до настанов Міністерства юстиції, президент "не може бути звинувачений у федеральному злочині в той час, коли він перебуває на посаді", оскільки це буде "неконституційним".

Читайте також: Спецпрокурор США Мюллер заявив про відставку

Тим не менше, за його словами, це не означає, що злочину не було.

"Якщо б ми мали впевненість, що президент не скоїв злочину, ми б так і сказали", - наголосив Мюллер. Він підкреслив, що його доповідь на понад 400 сторінках "говорить сама за себе".

24 березня генпрокурор США представив письмовий висновок на чотирьох сторінках про результат розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера. У документі зазначалося, що розслідування не знайшло ознак змови з росіянами або втручання в правосуддя з боку Дональда Трампа. Пізніше була оприлюднена повна доповідь спецпрокурора США на 448 сторінках, яка містила затушовані речення, абзаци й подекуди цілі сторінки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-