Митна війна Трампа з Китаєм може коштувати світу $600 мільярдів — Bloomberg

Митна війна Трампа з Китаєм може коштувати світу $600 мільярдів — Bloomberg

Укрінформ
Подальша ескалація торгівельних суперечок між США та КНР, а також запровадження підвищених мит США на китайський імпорт може призвести до того, що до 2021 року світова економіка втратить близько 600 мільярдів доларів.

Про це пише Bloomberg.

«Якщо мита охоплять всю торгівлю США та Китаю, а ринки впадуть у відповідь на це, світовий ВВП втратить $ 600 млрд у 2021 році - році пікового впливу протистояння», - зазначили економісти Bloomberg у своєму дослідженні.

Згідно з оцінками дослідників, до 2021 року негативні наслідки для світової економіки будуть наростати, а після 2021 року — навпаки спадати.

Читайте також: Вашингтон не готовий до торговельної угоди з Пекіном — Трамп

Зокрема, негативний вплив нових торгівельних обмежень США, якщо вони набудуть чинності, відчують азійські країни, такі як Тайвань, Південна Корея та Малайзія. Як повідомляв Укрінформ, через провал переговорів щодо торгівельної угоди Вашингтон з 10 травня підвищив до 25% мита на китайський імпорт на загальну суму $200 млрд. Крім того, пригрозив підняти тарифи на іншу продукцію на понад $300 млрд, якщо переговори затягуватимуться й надалі.

У відповідь Пекін заявив про підвищення з 1 червня мит на американські товари на суму $60 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-