Іран пропонує країнам Перської затоки пакт про ненапад

Іран пропонує країнам Перської затоки пакт про ненапад

Укрінформ
Іран пропонує країнам Перської затоки підписати пакт про ненапад.

Про це заявив міністр закордонних справ Ісламської Республіки Іран Мохаммад Джавад Заріф після зустрічі з главою МЗС Іраку в Багдаді, повідомляє ІРНА .

За словами Заріфа, Тегеран "вносив різні пропозиції про підписання пакту про ненапад з усіма державами Перської затоки, які все ще не прийняті".

Міністр також заявив, що Іран бажає поліпшити відносини з країнами Перської затоки і "вітає всі пропозиції про діалог і зниження напруженості".

Читайте також: Іран погрожує топити кораблі США

Водночас глава іранського МЗС підкреслив, що ІРІ протистоятиме будь-якій спробі вести проти нього "військову або економічну війну". За його словами, нещодавні рішення Ірану щодо ядерної угоди означають не вихід, а захист своїх прав у рамках цієї міжнародної угоди.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп дав дозвіл виконуючому обов'язки міністра оборони США Патріку Шенагену на відправку додаткових військових засобів у регіон Перської затоки для протидії загрозам з боку Ірану.

Конфлікт між Тегераном і Вашингтоном загострився після того, як Іран відмовився виконувати частину зобов'язань у рамках Спільного всеосяжного плану дій (СВПД), з якого США раніше вийшли в односторонньому порядку. Тегеран відвів п'ятьом учасникам групи "п'ять плюс один" 60 днів на захист нафтового і банківського секторів країни від санкцій Сполучених Штатів.

Євросоюз, Франція, ФРН і Велика Британія відкинули ці вимоги, а президент США оголосив про введення нових обмежувальних заходів відносно Ірану. Вони спрямовані проти гірничодобувного і сталеливарного секторів економіки Ісламської Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-