На мітинг проти Нетаньягу вийшли тисячі ізраїльтян

На мітинг проти Нетаньягу вийшли тисячі ізраїльтян

Укрінформ
Учасники багатотисячного мітингу в центрі Тель-Авіва піддали критиці наміри Біньяміна Нетаньягу обмежити повноваження верховного суду Ізраїлю.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Десятки тисяч протестувальників зібралися на площі біля Тель-Авівського музею образотворчих мистецтв на перший мітинг ізраїльської опозиції після виборів у Кнесет 9 квітня", - йдеться в повідомленні.

Присутні протестували проти спроб Нетаньягу внести поправки в законодавство, які обмежать повноваження верховного суду Ізраїлю.

Демонстранти виступили проти прагнення глави кабміну сформувати коаліцію з правими і ультраортодоксальными партіями, що, на думку протестувальників, може ослабити судову систему і демократію в країні.

Читайте також: Президент Ізраїлю доручив Нетаньягу cформувати уряд

"Ми не будемо зберігати мовчання, не піддамося ненависті та провокаціям. Ми не дозволимо перетворити Ізраїль на приватні володіння султана", - заявив на мітингу Бені Ганц, колишній глава генштабу Армії оборони Ізраїлю і співголова центристського блоку партій "Кахоль-Лаван".

Крім цієї політсили, організаторами акції протесту виступили лівоцентристська соціал-демократична партія "Авода" і соціал-демократична "Мерец".

Фото: Flash90, Т. Ньюберг

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-